Stuva undan objektiv och sladdar

Publicerat 21 september av lasse

Att ta steget och starta sitt eget företag kan vara förknippat med en mängd känslor. Även om det är något man drömt om så är det ändå ett stort steg. Många kanske känner sig osäkra inför framtiden. De undrar hur allt ska gå till. Om de kommer att klara sig rent ekonomiskt. Som fotograf är det alltid bra att ha tillgång till en studio. Det behöver inte vara en jättestor lokal. Inte heller behöver den vara ens egen om man hittar någon att dela med. Många klarar sig med ett skrivbord och en vägg där själva fotograferandet kan äga rum.
Men har man mycket fotoutrustning så kan det leda till problem. Alltså, man får svårt att få plats med allt i den studion man har tillgång till. Istället för att låta grejerna ta upp plats hemma, finns det en annan lösning: Hyra lagerlokal. I Halmstad finns Corem som har massor av lediga lager lokaler att hyra ut.

Perfekt temperatur och mycket platsKontor i stockholm

Det är lätt att oroa sig för temperaturen i hemmet. Och då tänker vi kanske inte främst på hur den påverkar människorna som bor där. Istället handlar det om dyrbar kamerautrustning. Denna kräver antagligen speciella förhållande. Vissa saker får absolut inte utsättas för ljus. Andra grejer mår bra av riktigt kalla temperaturer. Några prylar uppskattar dagsljus och har inga problem med fönster. Det kan alltså bli knepigt att tillfredsställa alla behov hemma. För att inte tala om platsen som de tar upp. En sambo eller liknande kanske inte tycker det är så kul. När alla garderober i hela hemmet är fulla med utrustning som fotografen behöver. Det ligger skärmar i källaren. Objektiv i badrumsskåpet. Fondväggar bakom tvn. Sladdar i tvättmaskinen, och så vidare.

Övervakat utrymme

Förutom den perfekta miljön rent temperaturmässigt, så kommer ett lagerutrymme oftast också med andra fördelar. Det finns alltså väldigt lite att tveka på. Om man har eget företag, men begränsat med plats är detta den bästa lösningen. Här är några exempel på sådant som oftast hör till en hyrd magasinering:

• Kameraövervakning
• Patrullerande vakter utanför
• Tillgång till ditt förråd dygnet runt
• Förmånliga, schyssta priser.