När en egen studio blir för dyr

Publicerat 1 juli av mattias

Som fotograf innebär det ofta fördelar att ha en egen studio att jobba i. Du kan ta emot kunder och ha färdiga set up som du jobbar med. Men det är också väldigt dyrt att hyra lämplig lokal. Du behöver ha stor tillströmning med kunder för att det ska gå ihop. Det vanligaste är att man lägger pengarna på utrustningen i stället, men sedan inte har någonstans att sätta upp den. Det kanske blir det egna vardagsrummet eller i någon källarlokal. Det är sällan idealiskt. Det finns visserligen studios att hyra per timme, men då pratar vi om ännu mer pengar. Då är det kunder som kan betala bra för sig man måste dra in, för att det ska löna sig. Dessutom har du redan utrustning, men saknar bra ställe att sätta upp den på. Du skulle behöva ett tredje alternativ och en bra fastighetsförvaltning som förser dig med detta alternativ.

Hyr lokal per tillfälleWorld Trade center med bra utbud på lokaler

Idealet hade varit en prisvärd lokal som känns professionell där du har det du behöver i utrymme och tillgång till el och internet. Där du kan sätta upp din utrustning och ta emot kunder. För att sedan packa ihop och dra därifrån, utan att behöva betala något mer än tiden du är där. På World Trade Center finns det sådana lediga lokaler. I deras fastighet i Lund kan du hyra lediga lokaler i flera olika storlekar och har tillgång till kreativa arbetsytor och bemannad reception. I stället för att ta emot i ditt garage eller vardagsrum anmäler sig kunden i receptionen och du går ner och möter upp – likt en riktig boss!

Intimt porträtt eller hela tjocka släkten

Givetvis kräver olika sorters fotograferingar olika sorters lokaler. Men du behöver inte ta samma lokal varje gång. Beroende på ditt behov kan du välja olika lokaler gång till gång. Ska du ta ett litet intimt porträtt går det bra med nära på vilket litet rumt som helst. Men ska du fotografera en stor släktträff behöver du en stor lokal att sätta upp allting i. Det hittar du här.

Fördelar med att hyra lediga lokaler:

  • Lokalen kostar bara när du använder den.
  • Billigare än att hyra studio.
  • Professionella utrymmen med bemannad reception.
  • Flexibla utrymmen som kan växla gång till gång.