Den perfekta fotostudion i badrummet

Publicerat 1 september av lasse

Som hobbyfotograf har man inte riktigt samma tillgång till professionella miljöer att ta sina foton i och framkalla dem samma. Men faktum är att man kan komma en riktigt bra bit på vägen med bara ett par steg som komplement till hemmet. Det första, och kanske största, är ett rejält badrum. Ett badrum som naturligtvis ska fungera för hela familjens vanliga badrumsbehov. Det vill säga, det ska gå att duscha och kanske bada, tvätta händerna, borsta tänderna och uträtta basala behov på toaletten. Utöver det så kan en fotografiintresserad människa även uppskatta och dra nytta av ett stort badkar, gärna med plats ovanför där man kan förvara allehanda attiraljer som hör till fotograferandets ädla konst.

Om du känner att ditt badrum inte riktigt är idealt som fotostudio, kan du med fördel anlita Sanitet & Spolteknik, en VVS-firma i trakterna kring Malmö som bland annat kan hjälpa till med badrumsrenovering.

Till labbetBadrumsrenovering

Beroende på hur mycket du fotograferar finns det olika saker som kan behövas i ditt nya badrum/framkallningslabb. Det viktigaste är egentligen förvaring. Kar som du kan ha framkallningsvätskor i, mappar att lägga bilderna i och så vidare. Allt måste naturligtvis inte förvaras i badrummet heller, men det är faktiskt klokt att ha just vätskorna i ett rum som inte tar skada av en våt fläck på golvet.

Medan bilderna som nyss framkallats torkar kan det också vara bra att ha någonstans att hänga upp dem, precis som man sett på film fungerar en tvättlina med klädnypor utmärkt. Gärna över badkaret så att de kan droppa av sig utan att skada något ömtåligt undertill.

Lyckad badrumsrenovering

En badrumsrenovering kan kännas skrämmande, särskilt om det är många steg som ska utföras på samma gång. Man kanske måste duscha och gå på toaletten hos en granne och vill egentligen bara att processen ska vara över så snart som möjligt så att allt kan återgå till det normala. Här är några exempel på grejer som förnyar badrummet på ett enklare, och inte så drastiskt, sätt:

  • Nya textilier: Handdukar, badrumsmatta, duschdraperi, gardiner osv.
  • Ny spegel ovanför handfatet
  • Ny belysning, kanske några olika lampor för att skapa stämning
  • Klistermärken på kaklet kan också göra att det fräschas upp.